Loading...

סדנאות בישול

פורסם בתאריך: 3.1.12 מאת: vegansontop

אילו כלים יכולה להקנות סדנת בישול ואיך בוחרים סדנה מבין כל כך הרבה אפשרויות?

סדנת בישול

מה שהתחיל לפני כמה שנים כטפטוף, הפך לאחרונה לשיטפון של ממש. לאן שלא תביטו יציעו לכם סדנאות בישול, ולא רק סדנאות מקצועיות לשואפים לעבוד בתחום או קורסים לאנשי ענף המסעדות והמלונאות. מדובר במגוון אינסופי של סדנאות לחובבים ואוהבי בישול, אפילו סדנאות בידור למיניהם – שפים שעושים להטוטים, מסיבות רווקות עם בישולים או קייטנות בישול לילדים. אבל בתוך כל השפע המבורך הזה, איך בוחרים את הסדנה שבאמת תתאים לכם?

מה מטרת הסדנה? בא לכם לעשות כיף, החלטתם לקנות מתנה למישהו שאתם רוצים לפנק, או שחשוב לכם להתמודד אחת ולתמיד עם האתגר של הכנת לחם בבית? כשתבינו מה אתם מחפשים יהיה קל יותר למקד את החיפוש ולהחליט בין 2-3 סדנאות מומלצות בנושא שאתם רוצים ללמוד.

סדנה אחת תספיק? אם אתם הולכים בשביל החוויה או כדי ללמוד טכניקה מסויימת, סביר להניח שסדנה של כמה שעות תיתן לכם מספיק כלים, בשביל להתמודד עם הנושא ולהמשיך להתאמן ולשכלל את היכולות שלכם בבית. אבל אם אתם רוצים לעלות כיתה – כדאי לבדוק אם יש סדרה של סדנאות או אפילו קורס שלם בנושא שמעניין אתכם. תתפלאו, אבל גם לחובבים יש סדרות של סדנאות בישול – כמו סדרה של סדנאות בישול איטלקי או קורס קונדיטוריה לחובבים.

איך בוחרים את האחת? תמיד טוב לקבל המלצה ממקור ראשון והכי טוב, ממישהו שאתם מכירים וסומכים על חוות דעתו. אבל גם אם אין לכם חברים חובבי בישול אתם לא לבד – ברשת יש המון קבוצות ופורומים בנושא בישול ואפייה, ושם ישמחו לחלוק איתכם מהניסיון האישי ולהמליץ על סדנאות בישול מוצלחות. לרוב ההמלצות תהיינה כנות ובעלות משקל.

מי ילמד אותי? סביר להניח שלפחות חלק מההמלצות שתקבלו יכללו שמות של מדריכים ספציפיים. היכנסו לאתרי האינטרנט הרלוונטיים, עשו חיפוש על שמם בגוגל ובדקו מה הניסיון הרלוונטי שלהם. הם לא חייבים להיות שפים מוכרים כדי להיות מדריכי סדנאות מצוינים – בדקו אם הם מלמדים הרבה זמן, האם כתבו כתבות באינטרנט או בעיתונים, היכן למדו בעצמם, ומה אומרים עליהם החברים בפורומים.

עם מה אני אחזור הביתה? סדנה אחת או אפילו סדרת סדנאות תעניק לכם כלים בסיסיים ותהווה נקודת התחלה למה שתעשו איתה אחר כך, במטבח הביתי או המקצועי. יש סדנאות בישול שמתמקדות בטכניקות מורכבות או חדשניות, כמו סדנאות בישול מולקולארי או סדנאות קונדיטוריה מתקדמות. יש סדנאות שיכירו לכם עולם חדש של חומרי גלם וטעמים, כמו סדנאות של בישול וייאטנמי או גיאורגי. ויש סדנאות שיפתחו לכם את הראש לתפיסה אחרת של המטבח והסתכלות מחודשת על חומרים מוכרים, כמו סדנאות בישול טבעוניות. בסדנאות מהסוג הזה, כמו אלה שמעבירה אורי שביט, שמים דגש בעיקר על ההשראה, המחשבה והיצירתיות, ולאו דווקא על המתכונים. אחרי הכל, בדיוק בשביל זה החלטתם ללכת לסדנה ולא להסתפק בספר בישול או במתכונים שיש בשפע ברשת.

לבלוג של אורי שביט – טבעוניות נהנות יותר


  • © כל הזכויות שמורות לטו נט ישראל